BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. augusztus 30., vasárnap

Csicseriborsó - folyt. köv.

A tegnapi akció olyan jól sikerült, hogy muszáj volt még valamit kitalálni a csicseriborsóból, mert annyi falafelt sose eszünk meg, mint amennyi alapanyag volt. Ezért lett belőle pástétom... Nekem tetszett, a többieknek nem. De ezen nem is lepődök meg, mert nem az első eset. :D

Na, de hogy jártam vele! Nem vagyok egy csicseriborsó-specialista és nem tudtam, hogy ha a szerencsétlen úgy a leve nélkül áll, megkeményedik. Én leöntöttem a levét, megebédeltem és akartam hozzáfogni... Mivel itthon turmixgép híján voltam, a botmixer pedig csak röhögött rajta, maradt a krumplitörő. Igen ám, de kevés volt hozzá az ebéd, mert a borsószemek ezen is röhögtek. Így hosszú gondolkodás után (miután anyukám már a húsdarálót akarta előkeresni), apukának az a javaslata lett, hogy egy kis forró vízzel öntsük fel! És lám csoda történt! Utána már nem volt probléma.
Már tudom, hogy is kell a csicseriborsóval bánni...

Csicseriborsó pástétom (ha tetszik hummusz)

25 dkg főtt csicseriborsót pürésítünk, egy fél maréknyi megpirított szezámmaggal, egy-két gerezd fokhagymával, fél deci olajjal, vízzel, sóval, borssal. Tálba tesszük, hagyjuk kihűlni, pár órára hűtőbe rakjuk. Pirítóssal menő vacsora!

0 megjegyzés: