BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. augusztus 8., szombat

Babpástétomolás

Igaz, hogy nem egy nyári étel, inkább a zord téli napokra való, amikor bent meleg van (vagyis akkor nem is az én lakásomról van szó, mert ott nincs meleg télen :D ), az emberlánya pirítja a kenyeret, gőzölög a forró tea és kenegeti a kenyérkéket babpástétommal... Na, itt a nagy melegben egy kis téli kitérő! De ahogy a napok rövidülését nézem (már fél 9-kor sötét van kinn), hamarosan bekövetkezik. Egy hónap és itt az ősz!!! A csudimudiba!

Na, szóval bab és pástétom! Ebből lett ma vacsora. Igaz, csaltam egy konzervvel, de ilyen nyári melegben megbocsátható, hogy nem főzöm órákig a babot. Majd télen :D Nekem jobban ízlett, mint a csicseriborsós testvére, talán azért, mert a bab nem olyan lisztes vagy csak én "hanucinálok". Paprikával és egy kis sajttal pazar lakoma lett belőle! A család véleménye megoszlott, anyuka reklamált a hagyma miatt.

Babpástétom

1 doboz konzerv bab (fehér)
1 fej édeshagyma

bors
pici őrölt paprika
kis kanál tejföl
pici mustár (ízlés dolga)

A bab levét leszűrjük és minden hozzávalót egy edényben botmixerrel összetörünk. Ha már krémes, kis tálkában hűtőbe rakjuk pár órára. Pirítossal nagyon pöpec!

Fényképet nem mellékelek, mert sok látnivaló nincs rajta! Enni kell, nem nézegetni :D

0 megjegyzés: