BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. augusztus 5., szerda

Búcsúleves

Elment a Szerelmetesem a nagy fővárosunkba, hogy sok ezer ember szórakoztatására szépek és készek legyenek a backstage-ek, mire a Sziget elkezdődik. Magyarul dolgozni. A hirtelen hamarjában összeütött búcsúebéd pedig tarhonya lett, leves formájában, vastagon. Mi az, hogy vastagon? Hát, álljon benne a kanál, mint az oszlop a betonban. No, de nem a zőccségtő, hanem a tarhonyától! Az ilyen leves után pedig már másik fogást nem kíván az ember, ettől lehet ám csak igazán dolgozni! :D

Így készül a leveske:

Tarhonyaleves

Személyenként 1 marék tarhonya (hát, itt több volt, kb 1,5)
Burgonya (ki mennyit kedvel, mi sokat)
1 kis fej vöröshagyma
zöldség tetszés szerint (sárgarépa, petrezselyem, gyökér)
kb. fél evk. zsír (igazi a disznóról!)
őrölt paprika, só, kárhozott lelkeknek vegeta

Zsír hevítéssel indítunk, majd a felaprított hagyma csoffasztásával folytatjuk. Következik a tűzről félrehúzás megpaprikázás, vízzel felengedés. Az összedarabolt burgonyát beletesszük és jöhetnek a zöldségek is. Ha már majdnem megfőtt jöhet bele a tarhonya, azt is puhára főzzük.





0 megjegyzés: