BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. október 15., csütörtök

Megbetegedett a fotómasinám :(

És igen szomorú vagyok, mivel alig múlt egy éves. Viszont a neten vásároltam és nem biztos, hogy sok kedvem van a postázgatáshoz. Lehet, hogy nem kerülne sokkal többe, ha egy helyi szervizbe adom be, csak momentán "helyi" szervizt se nagyon találok. Ma már a fényképezőgéppel is úgy vagyunk, mint a használt zsebkendővel? Én még nem szeretném eldobni. Hátha gyógyítható betegségben szenved... Addig pedig nincs kép, csak fantázia :D

Pedig főztem... Méghozzá olyat, mint még soha! Szejtánt készítettem home made módszerrel. Amikor az egyik kereskedelmi tévécsatornán Sütő Enikő kb. egy éve szejtánt készített az ő celeb vendégeinek, életemben először hallottam róla. El sem tudtam képzelni miből van. Azután a neten egyre többet találkoztam vele. Majd nem olyan rég esett le nekem, hogy tulajdonképpen ez a búzasikér jól kifőzve. Sikér volt itthon, szakanyag sok helyen a világhálón, hát neki álltam elkészíteni. Azt hittem, hogy ez mekkora macera lesz és a francokat! Sitty-sutty kész! Nem tudom, hogy olyannak kell-e lennie, mint amilyennek sikerült (mert még bolti verziót sem ettem), de fogyasztható lett, nagy hibát nem követhettem el. :D Eddig, ha ilyen célból "húst "akartam enni, szóját használtam, de lehet, hogy az előkészítése továbbtart, mint a szejtánnak. És remélhetőleg ebben kevesebb a megkérdőjelezhető anyag. Katanyaka pedig szuperül leírja az elkészítés menetét.

Aztán pedig a fantáziámra bíztam a vacsorát és lett belőle egy rizses-hagymás szejtán egytál. Egyszerűbb nevet nem nagyon találok neki. Jó lett, de a tejfölt nem kell sajnálni.

Rizses-hagymás szejtán egytál

10 dkg búzasikérből elkészített szejtán
kb. 10 dkg főtt rizs
1 szál póréhagyma (de legközelebb lilával kísérletezek)
nagy pohár tejföl/szójatejföl

margarin (a tepsihez)
liszt, őrölt paprika

A kész, csíkokra szeletelt szejtán paprikával elkevert lisztbe forgattam. Egy tepsit kikentem margarinnal, rásimítottam egy réteg tejfölt. Rátettem a szejtánt, ráborítottam a főtt rizst és a felkarikázott póréhagymát szétcincálva (a karikákat szétnyomkodva) eloszlettam rajta. Majd jöhet a tejföl (nem kell sajnálni). Só a tetejére. Mehet a sütőbe 20 percre. (Perverzebbek :D sajjtal is megszórhatják.)

0 megjegyzés: