
Miután megfőztem és összeállítottam a hozzávalókat nagy boldogság ült ki az arcomra, mert nagyon jó kis "fasírtmasszát" kaptam. Összeállt, lehetett formázni. Majd belekerült az olajba és vége lett! Az első adagot hosszúkás kukacokra (krokettnek) formáztam, de mint a kidurrant hurka tölteléke ment szét a serpenyőben. A második adagot gyorsan átgyúrtam pogácsa formára, így már kisebb lett a hibaszázalék, de ez is mállott rendesen. Azért megettük, amit lehetett.
A receptet leírom, mert valószínűleg csak én nem értek a hajdinához és másoknak nagyobb szerencséje lesz.
Hajdinakrokett
1 csésze hajdina tisztítva, megmosva
1 evk hidegen sajtolt olaj
egy kávéskanál borsikafű
két szelet barna kenyér áztatva, kinyomkodva
tengeri só
liszt
olaj a sütéshez
A hajdinát egy csésze vízben megfőzzük. Megdaráljuk (én krumplinyomóval dolgoztam), fűszerezzük borsikafűvel, sóval. Hozzátesszük a kinyomkodott kenyeret és az egészet masszává gyúrjuk. Pogácsákat formálunk belőle, lisztbe forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük, lecsöpögtetjük.
És közben csodás gyógyuláson ment keresztül fényképezőgépem, így újra használhatóvá vált. Le is fényképeztem a most virágzó egyik kaktuszomat.
És közben csodás gyógyuláson ment keresztül fényképezőgépem, így újra használhatóvá vált. Le is fényképeztem a most virágzó egyik kaktuszomat.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése