BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. november 23., hétfő

Tofucurry

Sosem készítettem ilyen jellegű ételt, viszont a különféle dolgok együttállása előrejelezte a dolgot. Ad 1. Volt tofu a hűtőben, amit nagyon szeretek, tudom, tudom szója meg génmanipuláció, de ha über akciósan árulják a herbáriában (150 Ft-ért ki hagyná ott???), akkor kényszert érzek a vásárlásra. Ad 2. Szert tettem curry fűszerkeverékre (azt se tudom mi fán terem) és már nagyon kipróbáltam volna. Ad 3. Vettem kb. 1 hónapja egy szakácskönyvet és még nem tudtam kipróbálni belőle semmit (időhiány).
Na, a "csillagok szerencsés állása" meghozta a kívánt dolgot. Kinéztem a könyvből, alapanyag megvolt, hát, nosza curry-t készíteni. Na, de illik ezt rizzsel enni? Fogalmam sincs, de én azzal ettem és jó volt.
Ja, de persze csak a Szerelmem hiányában lehetett ez ebéd. Neki tofu???? Kiröhögne és hozna egy oldal szalonnát a spejzból...

Tofucurry (ahogy én készítettem, 1 személyre...)

1 fej vöröshagymát apróra daraboltam és kevés olajon megcsoffasztottam, majd egy háromnegyed teáskanálnyi curry fűszerkeveréket rádobtam, kicsit átforrósítottam. Kb. 1 dl sűrített paradicsommal felöntöttem, jött bele egy fél decinyi víz és só. Amikor összeforrt beletettem a felkockázott tofut (kb. 150g, fél csomagnyit). 15 percig forraltam a tofus keveréket, ha láttam, hogy elforrt a leve, kevés vizet öntöttem alá. Közben 10 dkg barna rizst kifőztem.
A főtt rizsre tálaltam. Kiadós ebéd lett belőle.

0 megjegyzés: