BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. november 8., vasárnap

Megint padlizsán - Padlizsánkrém

Csütörtök este 8 órakor megdöbbenve vettem észre, hogy a drága kis padlizsánkám az utolsókat rúgja. Nem volt mit tenni, sürgősen nekifogtam a felhasználásának. Na, de este 8-kor?
Jobb ötletem nem volt, mint padlizsánkrémet csinálni. Igaz, ez is időigényes, de nem is vagyok egy korán fekvős fajta.

Padlizsánkrém

Egy közepes méretű padlizsánt megmostam. Egy darabka alufóliára helyezve a jó forró sütőbe tettem. Megvártam, amíg olyan állapotba kerül, hogy a héját könnyedén le tudom húzni (ez kb. 1 óra 20 percembe került, tehát fél 10-nél járunk...). Közben egy kis fej lilahagymát (kicsit összevagdalva), egy gerezd fokhagymát (összenyomva), egy összedarabolt paradicsomot, negyed teáskanál sót és egy kevés borsikafüvet egy botmixelésre alkalmas edénybe tettem. Nyakonöntöttem kb. négy cent olajjal (úgy szemre). A megsült padlizsánt megpuccantottam, beletrancsíroztam a többi hozzávalóhoz és kegyetlenül megturmixoltam. Amikor kihűlt egy kis edényben a hűtőbe tettem, ahol 3-4napig eláll.

Nem bírtam ki háromnegyed 10-kor és megkóstoltam. Két szelet puffasztott rizst elpusztítottam vele. Másnap pedig pirítóssal. Jó cucc, csak utána nem kell csókolózni. :D

0 megjegyzés: