BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. november 5., csütörtök

Frissen megrökönyödve

Szégyen, nem szégyen, de nézem a V.csatát, mert kíváncsi vagyok mit főznek. Nem arra, hogy milyen körülmények közt élnek a "sztárok", hanem, hogy mit produkálnak (mármint vacsorának). Pl. Frajt Edit múlt heti menüjét egyszer (majd....) hiánytalanul elkészítem.

Ezen a héten és ezen a mai napon kifejezetten azért ültem le, hogy megnézzem Szinetár Dóra mit főz (még nincs vége a műsornak, amikor írok, de nem bírtam tovább!). Egész héten verte magát, hogy csak a BIO és így BIO, úgy BIO. Tönkölyliszt, nádcukor és társai.
Hát a produkciója megért egy misét! Forint csilliárdokért bevásárolt a BIO üzleteiben, majd hazament és nekilátott a paradicsomlevesnek.

Megmosta a paradicsomot. Felkockázta. Fazékba tette. MAJD FELENGEDTE CSAPVÍZZEL! És megfőzte!

Én is csapvizet iszom, nekem nem derogál. Inkább azt, mint a palackos vizet hordjam. De kérem szépen, akkor mi a francért vettük meg a paradicsom kilóját 780 (!) Ft-ért, ha a jó pesti csapvízzel öntjük nyakon??? Lehet, hogy csak én vagyok kekeckedő? De olyan képmutatást érzek ennél a nőnél, hogy a hideg ráz.

Na, és a következő.... Szegénykémnek Ausztriából kell hazahozni a gerslit (lánykori nevén árpagyöngyöt), mert kis hazánkban nem lehet kapni.

Pórnépnek érzem magam, mert a T. nevű hipermarketbe járok nagybevásárolni (mert ilyen az étkezési utalványom, sajna), de a zöldségszekción 203 jó magyar pénzért árulják a gerslit. Ami magyar... Ja, igaz nem BIO... akkor már nem is jó.

Milyen fizetéssel bír egy ilyen ember??? Én nem tehetem meg sem a 780 Ft-os paradicsomot, sem az ausztriai bevásárlást. Sajnos, százezer alatti fizetésemért hétfőtől péntekig dolgozom. Nem érek rá ilyenekre. Sajnos, csóró vagyok és piacra járok, nem viszem haza a BIO zöldséget nájlonzacskóban és csapvizet fogyasztok. Lehetőségeim szerint fogyasztok egészséges ételeket.

Most már jobban érzem magam...Ahhhhhhhhhhhhh......... Ez jól esett!

0 megjegyzés: