BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. szeptember 15., kedd

Sütőtökleves

Vasárnap szert tettem egy sütőtökre, nem is akaratlanul, mert kíváncsi voltam már, milyen leves készül belőle. Sosem ettem még, felénk nem divat az ilyesmi, de annyi szépet és jót olvastam már róla, hogy megvolt a késztetés bőven. Ráadásul akciós áru volt, nem tudom, miért került az értékcsökkent áruk közé, semmi hibája nem volt. De az én pénztárcám jól járt! :)

Ma pedig hosszú-hosszú kínlódás után ("mit főzzek????áááá!semmihez nincs kedvem"), elkészítettem a levest!Kalandos volt az előkészület is, mert nem tudtam, hogy ehhez elég komoly izomtevékenység szükségeltetik. A botélű késeim pedig nem nagyon birkóztak a tisztítással (kéne már egy normális kés...). A turmixolásnál a botmixerem is bemondta az unalmast, így krumplitörővel kellett a műveletet befejeznem. De a végeredmény elég meggyőző lett, bár nem tudom, milyen sűrűn fog előfordulni, hiszen csak Szerelmem-mentes napokra alkalmas. Férfi embert ilyesmivel jóllakatni... hiú ábránd!

Sütőtökleves

Kb 80-90 dkg sütőtököt megtisztítottam, kis kockákra vágtam. 5 dkg vajat felolvasztottam egy fazékban, hozzáadtam a tököt, átforrósítottam a zsiradékon. Hozzáöntöttem annyi vizet, ami ellepi és puhára pároltam csipet sóval, 5 teáskanál barnacukorral és fahéjjal. Botmixerrel pürésítettem, felengedtem vízzel. Megvártam amíg újra felforr, végül tejfölös-tejes habarással besűrítettem. Puffasztott barna rizzsel tálaltam.


0 megjegyzés: