BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. szeptember 19., szombat

Hogy én eddig milyen... - Bolognai zacskó nélkül

Eddig sajnos tudatlan voltam és elhittem, hogy spagetti tetejére ragut csak nagyon rafinált módon lehet készíteni manuálisan. Valószínűleg ezért találták ki a zacskós verziót. Félkész történet, csak víz kell hozzá és juj, de finom.

Mivel egyre kevésbé hiszek (sőt gyakorlatilag egyáltalán nem, mivel örök szkeptikus vagyok) a reklámoknak, a menzán és étkezdékben előállított ételeknek még kevésbé, kipróbáltam a bolognai szósz házi megoldását. Nem is nagy dolog! Minek vettem idáig port? Fölöslegesen elköltött forintok ezrei, te jó ég! Egy perccel nem tart tovább a zacskó nélküli verzió elkészítése, mint a műanyagé. És még anyagilag is jobban megéri (ha van paradicsompüré otthon eltéve, akkor meg még olcsóbb!). És nincs színezék, nincs tartósítószer, nincs Na-glutamát (mert attól a sz...t is el lehet adni ízletesen).

Megnézegettem néhány receptet, de mindegyiknek közös volt az elkészítése, csak az arányokban, adalékokban volt eltérés. A mértékekről fogalmam sincs.
Egy fej vöröshagymát megpirítottam olajon, a húst megdinszteltem rajta (ha egyedül ettem volna, akkor szójagranulátumot), majd felöntöttem paradicsompürével érzéssel, vízzel hígítottam, fűszereztem. Került bele só, bazsalikom, oregánó, borsikafű, pici ételízesítő, és fokhagyma!!! Az adja meg az igazi ízét. Beletelt egy kis időbe, mire rájöttünk a Szerelmemmel, mi is hiányzik belőle: két fej fokhagyma! A szószt összerotyogtattam és már is tálaltam.

Nagyon finom lett, képet nem mellékelek, mindenki látott már bolognait életében. Csukja be a szemét és képzelje el a lelki szemei előtt!!!

0 megjegyzés: