BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. szeptember 7., hétfő

Gofri-projekt

Még a múlt héten készítettem, nagy magányomban és unalmamban. Néha rámjön, hogy mindenféleképpen gofrit kell ennem, na, most sem volt másképp. Van egy nagyon egyszerű receptem, meg van már jól bevált is, de ha az ember újat olvas és jónak ígérkezik, nem tud ellenállni. Vagy csak én vagyok gyenge... :D

A történet igazán már hamarabb elkezdődött, amikor olyan receptet találtam, amihez sikért kell használni. Így először a sikért szereztem be, majd vártam a megfelelő alkalmat a sütésre. Ez volt a múlt hét csütörtök. Nem volt különösebb elfoglaltságom délután és akkor uccu neki.

Az eredeti recept a no salty-ról való, aztán alakítgattam egy picit rajta. De nagyon könnyű, frissen jó ropogós gofri sült belőle. A legjobb az, hogy másnap sem lágyult le teljesen, volt olyan tartása, mint a bolti verziónak!

Hozzávalók:

20 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg sima liszt
1 tk sikér
1 csomag sütőpor
2 tojás
0,5 dl olaj
2,5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 evk barnacukor
1-1,5 dl víz
csipet só

A tejet megmelegítem, feloldom benne a cukrot. A tojásfehérjét habbá verem. A többi hozzávalóval palacsintatészta sűrűségű masszát keverek. A vizet érzéssel kell önteni, figyelni kell a sűrűséget! A végén a tojáshabot beleforgatom.
A négyzetes gofrisütőben 12 darab lett belőle (az eredeti recept 16-ot ír, de a 12 is elég volt itthonra...).


0 megjegyzés: