BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. december 15., kedd

Még egy szerelő...????

Szolgálati lakásban lakom. Nem túl vidám dolog. Lakbért perkálom, vissza pedig semmi. Ezt már kezdem megszokni. Csodaszép csilliárdos kazánom van (közbeszerzés évekkel ezelőtt khm...khm). Nagyon szép, de szart se ér. Saját identitása van és nem hallgat az emberi szóra. Magyarul: érthetetlen módon működik. Az ember beállít egy dolgot rajta, erre ő lesza...ja és tök máshogy fűt. Így próbálj meg spórolni!

Ma hazajöttem. Lakásban tök hideg. Para indul. Nézem a kazánt: se kép, se hang. Király! Nagy pelyhekben hull a hó, idebent a hó kivételével a hőfok stimmel. Szerelő felhív. Ő most x településen tartózkodik, én y településen lakom és szeretne a szerelő bácsi z helységbe még ma hazajutni. Nagy rábeszélés, mégis jön, ha időben tud végezni... Hála az égnek! (Közben B terv kieszelve az éjszaka eltöltésére)

Várok, várakozok... Még mindig várakozok... Hideg lakásból inkább munkahelyre távozom, ott meleg van (hülye indok, de ez van...) Kb. 5 órával később már van remény, hogy a szerelő ideér. Hurrá!

Ideér! Nagy a baj! Nincs feszültség. 220 helyett 170. Nem tud mit csinálni. Villanyszerelő kell.

JÓ, DE ESTE FÉL 7-KOR?????

Egy telefon a Szerelmemnek, Ő telefonál tovább. 5 perc alatt lett szerelő. Helyben!!!

Gázos 3000-rel a zsebében (mert kiszállási díj mégis dukál) el, villanyos nem jön. Megint várok, várakozok.

Villanyos megjön. Létra fel és mondja: hajaj, hajajajajaj, hajajajajajaj.
Köszi! Szóval gáz van!

Drót összeköt, holnapig kibírja, majd visszajön, mert világosság kell és áramtalanítás. Szuper, holnap folytatjuk! Lehet, hogy 20 centire van a probléma, lehet falat kell bontani és újra vezetékelni.

Közben kiderült, hogy ez nem új keletű dolog. Amikor a kazánt beszerelték már akkor is gáz volt, de fenntartó lesz...ta. Eddig bírta. Én szívok... meg a pénztárcám.
Gyakorlatilag időszámításunk előtt lett vezetékelve a ház. Az csak a "kisebbik" baj, hogy a kazán tönkre megy (és a Jóisten pénze kellene, hogy kifizessen), de lehet, hogy egyszer a tűzoltók telefonálnak, amikor épp nem vagyok itthon?

Holnap asztal ráborít az illetékes elvtársra! Nem fog neki tetszeni. De igenis ő a fenntartó és ez bizony az ő kötelessége!

Egyszer, amikor saját házam lesz, ott fog állni egy kazán.
Szén- és fatüzelésű!
Ezt nektek démász-dégáz!!!!
És minden szerelők atyja!

0 megjegyzés: