BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. július 19., vasárnap

Vasárnapi ebéd

Igaz, hogy a héten már volt a terítéken tökféle, de amikor a piacon járva kemény 50 jó magyar forintért lehetett patiszont venni, nem tudtam nemet mondani rá. A másik ok, pedig, hogy még idén nyáron nem is ettem.

Az én Szerelmem nem nagyon rajong az én főzési-evési szokásaim iránt, mivel túl nagy arányban szerepel benne a zöldség, gyümölcs és elhanyagolható mértékben husika. És előnyben részesítek mindenféle zab-, csíra-, öko-, bio- stb előtaggal kezdődő dolgokat. Viszont!!! Amikor ott, szombat délelőtt a halasi piacon kijelentette, hogy ezt neki zabkorpában (!) bundázva tálaljam, azt hittem rosszul hallok. Mégis formálhatóak a férfiak? Csak idő kell hozzá? Na, akkor ráérősnek kell lennem... :D

A lényeg, ma elkészült a rántott patiszon zabkorpában kisütve. Persze a rántáshoz oridzsi lisztet és tojást megtartva. Egy kis patiszonból úgy jól laktunk kettecskén, hogy még vacsira is maradt belőle.
Sztenderd körettel fogyasztottuk: krumplipürével. Bármilyen hízlaló és egészségtelen, nekem a kedvencem. Inkább tízszer püré, mint egyszer sültkrumpli.


Szóval az ízlésátalakító attrakció első fejezete sikeresen megtörtént. :D

0 megjegyzés: