BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2010. április 8., csütörtök

Miért jár az ember turkálóba?

...hogy szakácskönyvet vásároljon.
Logikus, nem? :D

Szeretem azokat a használt ruha üzleteket, ahol nem csak ruházat, hanem jónéhány egyéb dolog is található (a mienknél jobban szocializált népcsoport megunt, kidobott, leselejtezett "szemete"). Szereztem már így Szezám utcás szilikon jégkockatálcát, felfújható szurkolókesztyűt az embernek (angol válogatott mérkőzésen használható a tv előtt :D), töménytelen remekül használható játékot a keresztgyerekeimnek. Nem szégyellem a dolgot, szerintem nincs is benne semmi szégyellni való. A márkás holmikat töredékéért megkapja az ember és még sem kínai szintetikus szemétben jár.
Szóval ott kaparintottam meg ma Jamie Olivert. Kilóra. Nem viccelek. Kilóra adták a könyvet. Na, EZ azért kicsit szégyen... Számomra a könyv érték, még 2010-ben is.
Nem vagyok oda egyik sztárszakácsért sem. Ramsayvel a világból kitudnak kergetni (én szeretek nyugodtan dolgozni a konyhában, szóljon a zene és nem kiabálom soha a végén, hogy: KÉSZ!). Nigella meg agyamra megy az éjszakai evésével és, hogy mindig van kéznél 1 kiló fagyasztott királyrák. Naná! Kettő is és egy kevés marsala szintén. A magyarokról meg ne is beszéljünk... Stahl Judit biztos nagyon kedves ember és ért a főzéshez, de tőle is hidegrázásom van.
Na, a lényeg. Nem fogok most hozzá J. O. módra főzőcskézni, csak tök jó, hogy van most már nekem is egy eredeti ilyenem, jó végiglapozni, in english olvasgatni. És jó lesz feltenni a polcra a többi közé. Még sosem éreztem rá késztetést, hogy eredetiben olvassak bárkit, de ez most nagyszerű alkalom volt és lecsaptam rá.
Erre a hónapra tiltólistára tettem magam turkálók terén. Várjuk a következő fizetést. Pont

0 megjegyzés: