BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2010. augusztus 5., csütörtök

Ahány ház, annyi körözött

Szerintem, a körözöttre nincs standard recept. Egy biztos a túró, az őrölt paprika, hagyma nem hiányozhat belőle. De az arányok és a titkos összetevők tárháza végtelen. Viszont a bolti verziót emberiség elleni bűntettnek tekintem. Ehhez aztán tényleg nem kell főzni tudni, mégis finomságot állíthatunk elő percek alatt.

Ahogy én készítem...

25 dkg túróhoz egy evőkanál tejfölt keverek (arra vigyázva, hogy ne legyen túl lágy). Egy fej édeshagymát apróra vágok, hozzáadom, majd 1-1,5 teáskanál őrölt paprikával, késhegynyi borssal, sóval kikeverem.
Kicsit állni hagyom, majd fehér paprikának a csomáját eltávolítom és a körözöttet a paprikába töltöm. Folpackba csomagolom, hűtőbe teszem néhány órára.
Fogyasztás előtt a paprikát felkarikázom, úgy rakom kenyérre, puffasztott vagy extrudált szeletre.
Pritaminpaprikába töltve is isteni!

0 megjegyzés: