BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2010. június 3., csütörtök

Szörpök a kiscsaládnak - Bodza- és citromfű

Tevékenykedtem én az elmúlt időszakban, csak a blogig nem jutottam. Kicsit kiégett időszakom van így a tanév végén, de már szorgalmasan tekingetek előre, vagyis már a következő téli csemegékre összpontosítunk a családdal (ez olyan gáz, hogy még jóformán nyár sem volt és már a télre koncentrálunk). Vagyis befőzünk. Elsőnek szörp készült két változatban, méghozzá citromfűből és bodzából. A citromfű annyira elszemtelenedett a ház előtt, hogy muszáj volt vele kezdeni valamit. A bodza... na, azért meg végigjártam a dzsindzsást! Még kullancsot is összeszedtem, szerencsére csak a pulóverembe költözött be (én már átestem egy Lyme-kórós kezelésen, köszönöm, egyszer elég volt!).
De mindkettőhöz kapóra jött az új könyvem, Hémangi szenzációs könyve (A kerttől a konyháig). Ajánlom mindenkinek! Nagyon ízléses, főzésre csábító, szertettel teli könyv. Az ott leírt recepteket követtem a szörp befőzéséhez. Ha jól tudom, ezek a blogján is olvashatók. Ezért nem is akarom itt részletezni. Csak annyit róla, hogy ezek először áztatós, majd cukorral felfőzős változatok. Inkább felfőzöm, biztos, ami biztos, én ezeket a hideg téli (nem júniusi) napokra szeretném eltenni.

A fényképről csak annyit, hogy mivel ilyen szenzációs nyári idő lett mára, nem a bodzavirágot hoztam be a lakásba a képhez -ami a tervem volt-, hanem az üveget "vittem vissza" a természetbe. :) Nem vész el...
Napsütés, meleg, végre!!!

0 megjegyzés: