BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. október 18., vasárnap

Vasárnapi kukoricalepény

Ez bizony kőkeményen ellentmond a Vegéthóval! Ebben van tej, tojás, sőt még zsír is! De már nem bírtam tovább. Kb. fél éve akarok valami ilyen kukoricás dolgot sütni. Most jó volt a Nap-Hold állás :D Na, jó nem, csak ideálisak voltak a körülmények.
Viszont minden állati eredetű dolog háztáji, azért az is jó, nem? :D
Egy százezer éves könyvből készült (ezért ebben még más zsiradék nem is létezik). Finomnak finom, csak legközelebb nagyobb tepsibe teszem, hogy még vékonyabb legyen, mert a mostani koncepcióval nagyon soká sült át. Ízre olyan mint a tejpite (vagy folyós pite, ki hogy ismeri...), lekvárral nagyon finom és kiadós.

Kukoricalepény

40 dkg kukoricaliszt
7 dl tej
7 dkg fagyos zsír
fél dkg só
reszelt citromhéj
15 dkg porcukor
5 tojás

A lisztet leforrázzuk a fövő tejjel, simára keverjük. Hozzáadjuk a fagyos zsírt, a sót. Ezekkel is elkeverjük. Jöhet bele az ízlés szerinti citromhéj, a porcukor és a tojások sárgája. Miután elkevertük, beleforgatjuk a tojások felvert habját. Jól kizsírozott tepsibe öntjük (kb. 1 ujjnyi vastag legyen!), forró sütőbe tesszük, lassú tűznél jól átsütjük. Kockára vágva, megcukrozva, lekvárral tálaljuk.

0 megjegyzés: