... menekülök a saját otthonomból. A tetőszerkezet a szép magyar munkamorál módjára készül. Minél lassabban dolgoznak, annál több órát fizetnek ki nekik. Ebben a szellemiségben a munka felét sem sikerült még teljesíteni (hozzáértő vélemények szerint 2 nap intenzív meló lenne az egész, ez pedig már a 2. hét). És örömmel hallom, hogy még a héten jó idő lesz, talán nem ázok be így az ősz közepén. Reggel 7-kor állítanak oda és egészen délután 5-ig "dolgoznak" (ez az állványzat tetején ücsörgést jelenti általában). Viszont, ha tényleg dolgoznak, akkor marha hangosak és nem tudok megmaradni. Hiába megyek dolgozni, ott is hallom. Ilyen az, ha a kettő egy épületben van. Úgyhogy eljöttem a Szerelmemhez.
De tegnap nem jelentek meg a munkások. Kiderült , hogy Szegeden egy jobban fizető melójuk akadt, ezért aznap odamentek. Csapot, papot, viszlát. Kerülgesd a szemetet, a mocskot. Ja, és ma még az új cserepeket is lepakolták. Na, vajon hol találtak a raklapoknak helyet? A bejáratom előtt! Lassan már a házból sem tudok kijönni.
Ennyit a bosszúságról! Majdcsak végeznek... Még reménykedem!
A hétvégén elindultam sütiszaggatót vásárolni az Aldiba. Na, azt nem vettem (mert nem igazán volt minőségi a meghirdetett cucc), viszont mivel már a hájperek már a karácsonyra készülnek, finom karácsonyi fűszereket árultak. És volt ánizs! Kb. 15 éve nem volt a környezetemben ilyen fűszer. Még az illatát sem tudtam felidézni magamban, viszont az rémlett, hogy az ilyen süti az jó. Vettem hát (meg őrölt szegfűszeget is)! Aztán jött a meglepi, hogy ánizsos süti receptek igencsak ritkácskák interneten és könyvben egyaránt. Apukámnak lett egy nyertes ötlete: mivel igencsak nagymama fűszerről van szó, próbáljuk meg a jó öreg Váncza könyvet. Na, ebben volt a legtöbb használható ötlet. Innen készítettem sütit. Picit persze módosítva :D
Ánizsos korongok
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 kávéskanál őrölt ánizs
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
18 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 korty (de tényleg nem több) tej
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kinyújtva különböző formákat szúrunk ki. 180 fokon kb 15 percig sütjük., kivajazott tepsiben. Két gáztepsivel lett belőle. Igazi teasüti! Nagyon sokáig eláll.
Miért lett így elfeledve az ánizs??? Pedig nagyon jó cucc. Igazi torokcukorka-illat...hmmm... Sütiben pedig még jobb! :D
De tegnap nem jelentek meg a munkások. Kiderült , hogy Szegeden egy jobban fizető melójuk akadt, ezért aznap odamentek. Csapot, papot, viszlát. Kerülgesd a szemetet, a mocskot. Ja, és ma még az új cserepeket is lepakolták. Na, vajon hol találtak a raklapoknak helyet? A bejáratom előtt! Lassan már a házból sem tudok kijönni.
Ennyit a bosszúságról! Majdcsak végeznek... Még reménykedem!
A hétvégén elindultam sütiszaggatót vásárolni az Aldiba. Na, azt nem vettem (mert nem igazán volt minőségi a meghirdetett cucc), viszont mivel már a hájperek már a karácsonyra készülnek, finom karácsonyi fűszereket árultak. És volt ánizs! Kb. 15 éve nem volt a környezetemben ilyen fűszer. Még az illatát sem tudtam felidézni magamban, viszont az rémlett, hogy az ilyen süti az jó. Vettem hát (meg őrölt szegfűszeget is)! Aztán jött a meglepi, hogy ánizsos süti receptek igencsak ritkácskák interneten és könyvben egyaránt. Apukámnak lett egy nyertes ötlete: mivel igencsak nagymama fűszerről van szó, próbáljuk meg a jó öreg Váncza könyvet. Na, ebben volt a legtöbb használható ötlet. Innen készítettem sütit. Picit persze módosítva :D
Ánizsos korongok
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 kávéskanál őrölt ánizs
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
18 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 korty (de tényleg nem több) tej
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kinyújtva különböző formákat szúrunk ki. 180 fokon kb 15 percig sütjük., kivajazott tepsiben. Két gáztepsivel lett belőle. Igazi teasüti! Nagyon sokáig eláll.
Miért lett így elfeledve az ánizs??? Pedig nagyon jó cucc. Igazi torokcukorka-illat...hmmm... Sütiben pedig még jobb! :D
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése