Véletlenül akadtam rá a könyvtárban erre a könyvre, amely nagyszerűen írja le, mivel is etet meg engem, téged és mindenkit a nagy büdös élelmiszeripar. Mire mondják, hogy egészséges és mivel kábítanak a reklámok. Döbbenet, ha egyszóval szeretném kifejezni.
Álljon itt egy idézet: "Szép időket élünk. Az áruk versenyében az íz nem annak a jele, hogy a termék hagyományos összetevőkből vagy előállítási módon készült, hanem csak esztétikai jel."
Itt tartunk. Azért eszünk, mert íze van valaminek, de hogy azt az ízt mi idézi elő, számunkra már mellékes. A laboratóriumokban úgy keverik ki, hogy neked és a macskádnak is jó legyen. Az, pedig, hogy emberi fogyasztásra javasolt vagy nem javasolt az adott készítmény, csak apró dolgok választják el.
A kiadó ajánlója pedig remélem még jobban kedvet ébreszt az olvasáshoz:
Vajon mi a közös a csokoládéban, a kutyaeledelben és a szájvízben? Mi az, ami a műsajtban éppúgy benne van, mint a perecben és a fogkrémben? Egy jó adag kémia adalékanyagokkal fűszerezve: szinte nincs termék asztalainkon és tányérjainkban a modern élelmiszer-feldolgozás közreműködése nélkül.
Madártollból bonbon vagy péksütemény készíthető, zöldborsóból marcipán, baktériumokból kávétejszín vagy krémsajt - az aromák segítségével minden ehetővé válik.
Szervezetünk azonban abból él, amit elfogyaszt. Az ételek az ember számára bizonyos szempontból olyanok, mint a benzin az autó számára. Senki sem merné megkockáztatni a kísérletet, hogy autójába beletöltsön valamit, aminek ugyan benzinszaga van, de valójában víz benzinaromával. Még akkor sem, ha ez természetazonos benzinaroma.
Ételeink szép új világában a címzett valahol lemaradt. Ha ételeink csak olyanok mintha, olyan az ízük, mintha, és olyan az illatuk, mintha, akkor szervezetünk is csak úgy fog működni, mintha...
Hans-Ulrich Grimm könyve már szinte legendás beszámoló napjaink élelmiszeriparának milliárdos üzletéről.
Mindegy, hogy kenyér, virsli vagy csecsemőeledel, érzékeinket manipulálják és átprogramozzák - a műételek szintjére. A botrány folyamatos, a kockázatokat senki sem ismeri.
A könyv aktualizált kiadása számos új adattal szolgál, bemutatja az ámítás szinte hihetetlen trükkjeit, és a mindinkább globálissá váló élelmiszeripar működését. Életünk egyik legfontosabb szegmenséről nyújt olyan információkat, melyeket különben csak a bennfentesek ismernek.
a kép és az ajánló innen.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése