BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. december 4., péntek

Mákos guba

Van még rajtam kívül olyan ember, aki nem evett az életében mákos gubát??? Ja, nem túl sok?? Sejtettem...
Hát, nálunk nem volt szokás. Mákból mákos tészta. Azt itt vége is lett a karrierje szegénynek. Nem cifráztuk holmi gubának.
Na, de a saját konyhában... ott az igazi szabadság ;)...

Mákos guba

Fogtam két jó hónapja száradó felkarikázott kiflit (legalábbis azt hiszen 2 volt eredetileg... vagy 2,5? Nem oszt, nem szoroz). Nyakon öntöttem 2,5 dl tejjel, amit előtte kb 2 dkg vajjal és egy kis vaníliaaromával (mea culpa, ez volt itthon) felforraltam. 3 evőkanál mákot 2 evőkanál cukorral kávédarálón ledaráltam és a tejes-kiflis cuccba beleforgattam (kávédaráló nélkül :D). Kivajaztam egy kicsinyke jénait, beleöntöttem és kb 25 percig sütöttem. Eredetileg vaníliasodót akartam mellé, de az energiatakarékosság jegyében inkább savanykás (házi) baracklekvárral fogyasztottam.

Lehet egyáltalán baracklekvárral enni?....

0 megjegyzés: