Erre a receptre böktem rá, amikor anyuka kérdezte, mi legyen a vasárnapi sütemény. Mert vasárnap süti nélkül nem telhet el. Mivel a család számára sült, ezért sokat variálni, reformálni nem lehetett a dolgon. Viszont nem a klasszikus kelt kuglófról van szó, hanem egy sütőporos, olajos változatról, ami egy kicsit más állagot ad a sütinek. Finom lett, de legközelebb egyből dupla adaggal indítunk, mivel egy normál méretű kuglófformában kicsit elveszett ez a mennyiség.
Tarka kuglóf (ez az eredeti mennyiség)
18dkg liszt
18dkg cukor (itt csaltunk egy kicsit, ennyit azért nem tettünk bele)
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
1 dl olaj
1 dl víz
citromhéj
mazsola
1,5tk kakaópor
A tojást szétválasztjuk. A fehérjéből habot verünk és félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral jól kikeverjük (ez a dolog melós része, ha nem használsz robotgépet, mint én...), majd hozzáadjuk az olajat és a vizet, no és a citromhéjat. Ezekkel habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Egy jó maréknyi mazsolát belekeverünk, végül a tojáshabot beleforgatjuk. A kuglófformát kivajazzuk, majd kilisztezzük. A tészta felét beletesszük, majd a maradékhoz lazán hozzákeverjük a kakaót és így öntjük a fehér tészta tetejére. 170 fokos sütőben 40 percet sütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése