Főztem levest. Kölesből és vöröslencséből (ezek az összetevők máris kizárják a család többi tagját). Ebből a könyvből származik. Nem rossz, csak legközelebb változtatnék az arányokon. A köles olyan szinten sűrítette be a levest, hogy a másnapi maradékból főzelék lett belőle. A majorannával sem vagyok teljesen kibékülve, helyette inkább tárkonyt használnék.
A név egy kis magyarázatot igényel. A húsvéti ételek közé van besorolva a könyvben és gondolom, a nagypéntekre célozva. A receptet a saját változatomban írom le ide. Gondolva a jövőre. Az arányokon már változtattam.
A név egy kis magyarázatot igényel. A húsvéti ételek közé van besorolva a könyvben és gondolom, a nagypéntekre célozva. A receptet a saját változatomban írom le ide. Gondolva a jövőre. Az arányokon már változtattam.
Péntek leves
1 szál sárgarépa felkarikázva
1kis fej vöröshagyma
só
4 evk olaj
1 kk. majoranna
2 gerezd fokhagyma
1 kk őrölt paprika
2 babérlevél
6 dkg vöröslencse
2 dkg köles (eredetileg abból 6-ot ír, de iszonyú sűrű lett!!!)
A zöldségeket az olajon megdinszteljük, hozzácsapjuk a sót és a többi fűszert, majd kb 1 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a babérlevelet. Hozzáadjuk a lencsét és a kölest. Kb. 20 percig főzzük (amíg a köles meg nem fő).
Javasolnék a végére egy kis úri huncutságot, a leves tetejére: TEJFÖLT!!!
Legközelebb így teszek én is...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése