Vasárnap este nekiláttam sós muffint készíteni, mivel nem nagyon szándékozom kenyeret enni (ilyenek ezek a szénhidrátok... meglátszanak az emberen), mintegy kenyérkiváltónak. Eve&Apple-nél találtam egy rozsos receptet. Az ott leírtak szerint készítettem el, de nekem kellett bele kb 2 dl folyadék (tej), hogy összeálljon. Csak egy hibát követtem el. Nekem hagyományos, fémből készült sütőformám van, az eredeti recept pedig szilikonosban készült. Hát, meg is szenvedtem, mire kiszedtem. Istenien beleragadt. Pedig a Szerelmem olyan lelkesen részt vett a készítésben, aztán őt okoltam a leragadásért (mert ezer örömmel kikente a sütőt), ritka pillanat, gyors kihasználtuk), de a rozslisztet kellett volna... Bocsi, Szerelmem!!!
Íze, állaga megfelelő, a kenyeret eggyel egészségesebb formában tökéletesen helyettesíti, de igen sűrű. Kevéssel is jó lakik az ember. Magok tekintetében én csak lenmagot és hántolt napraforgót használtam (ez volt itthon).
Sajnos, a kisördög nem alszik... a süti iránti sóvárgást nem váltotta ki, három napja rágom a küszöböt rendes süti után... Lehet, hogy nem bírom sokáig (mondjuk még kb 3 óráig) és neki látok a sütizéshez... De erős vagyok!!!! Vagy nem....
Íze, állaga megfelelő, a kenyeret eggyel egészségesebb formában tökéletesen helyettesíti, de igen sűrű. Kevéssel is jó lakik az ember. Magok tekintetében én csak lenmagot és hántolt napraforgót használtam (ez volt itthon).
Sajnos, a kisördög nem alszik... a süti iránti sóvárgást nem váltotta ki, három napja rágom a küszöböt rendes süti után... Lehet, hogy nem bírom sokáig (mondjuk még kb 3 óráig) és neki látok a sütizéshez... De erős vagyok!!!! Vagy nem....
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése