Időközönként elkap az őrület, hogy muffint akarok sütni. Na, de akkor aztán mindenfélét kipróbálni az egyszerűtől a reformig. A "láz" első darabja már elkészült és szerintem hamarosan követik a kispajtásaik is.
Most aztán egy tényleg egyszerű receptet próbáltam ki. Semmi bonyodalom, csak két keverőtál, nagykanál, kiskanál és egy bögre... meg odakint 40 fok. Ideális hőmérséklet a süteményezéshez!
Most aztán egy tényleg egyszerű receptet próbáltam ki. Semmi bonyodalom, csak két keverőtál, nagykanál, kiskanál és egy bögre... meg odakint 40 fok. Ideális hőmérséklet a süteményezéshez!
Bögrés fahéjas muffin (12db) (175C-on, 15 perc sütés)
- 2 bögre liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 bögre barna cukor
- 2 tk fahéj (1 a masszába, 1 a tetejére)
- fél tk őrölt gyömbér
- 2 tojás
- fél bögre olaj
- 175 g kefir
- 1 evk cukor
Egy tálba a száraz összetevők, másikba a tojás, az olaj és a kefir. Összeöntés után lazán elkeverni és mehet is a muffinsütőbe. Sütés előtt a tetejét egy evőkanál cukor és 1 teáskanál fahéj keverékével megszórjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése