BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. július 29., szerda

Melegben hideg leves

A nyári időszakban nem tudom, ki az, aki kívánja a meleg levest. Hát, én nem, az biztos! Ezért ha a "saját" konyhámban tüsténkedek, szeretem elhanyagolni a témát (értsd: levesnek az megfőzése) . De a felhalmozódó almakészlet arra ösztönzött, hogy kreáljak belőle leveskét. Egy könnyű, nyárit, hideget.

Tisztítás, mosás után citromos vízben tettem fel főni az összedarabolt almát. Cukorral, fahéjjal ízesítettem (sajnos szegfűszeg nem volt a háznál, így kimaradt). Amikor megpuhult az alma, egy kanál lisztet elkevertem egy pohár natúr joghurttal és hőkiegyenlítés után (!), sutty a levesbe! Majd sutty a vízzel teli tálba fazekastól, hűlni. Majd jól megenni!



A tál pedig harcos, de öröklött ereklye, ami nagy becsben van!

0 megjegyzés: