Sosem próbálkoztam még kenyérsütéssel, nem voltam elég bátor. Kenyérsütőgéppel már szemeztem, de tudom, hogy nem használnám ki, mert nagyon ritkán eszem kenyeret. Ez persze azért is van, mert a közelben nem lehet kapni, olyan verziót, ami az én "igényeimnek" megfelelne (szóval ne legyen bezacskózva már 4 napja, ne legyen tele minden fölösleges adalékkal és ne simalisztből készüljön... ilyenek az igényeim). A kenyérmentességhez pedig már jó pár év alatt hozzászoktam.
De most megpróbálkoztam a sütéssel. Na, nagy fejest nem ugrottam a témába, a kovász és az öregtészta még várathat magára, de a Gabojszánál talált recept nagyon jónak tűnt.
Este 11-kor (farsangi mulatság után...) bekevertem a tésztát, másnap délelőtt megtiszteltem a sütőt egy alapos takarítással és már sülhetett is a kenyér.
Az eredmény meggyőző lett már kinézetre is:
Aztán a külső után a belső is sikert aratott:
Finom, ropogós héjú kenyérkém lett. Receptet nem írok, mert mindent a Gabojszánál leírt módon csináltam. Ajánlom mindenkinek!
A megadott mennyiségből egy 90 dekás cipó lett. Sülés után én vízspriccelővel megfújtam a kenyeret párszor és 3 konyharuhába betekerve hagytam kihűlni. Ettől nem lesz ehetetlenül kemény a külseje, hanem finoman ropogós marad (ezt anyukámtól tanultam). És a lenmagot (mivel 1 kanálnyi volt itthon) napraforgómaggal pótoltam ki, amit előzetesen szárazon megpirítottam egy serpenyőben.
De most megpróbálkoztam a sütéssel. Na, nagy fejest nem ugrottam a témába, a kovász és az öregtészta még várathat magára, de a Gabojszánál talált recept nagyon jónak tűnt.
Este 11-kor (farsangi mulatság után...) bekevertem a tésztát, másnap délelőtt megtiszteltem a sütőt egy alapos takarítással és már sülhetett is a kenyér.
Az eredmény meggyőző lett már kinézetre is:
Aztán a külső után a belső is sikert aratott:
Finom, ropogós héjú kenyérkém lett. Receptet nem írok, mert mindent a Gabojszánál leírt módon csináltam. Ajánlom mindenkinek!
A megadott mennyiségből egy 90 dekás cipó lett. Sülés után én vízspriccelővel megfújtam a kenyeret párszor és 3 konyharuhába betekerve hagytam kihűlni. Ettől nem lesz ehetetlenül kemény a külseje, hanem finoman ropogós marad (ezt anyukámtól tanultam). És a lenmagot (mivel 1 kanálnyi volt itthon) napraforgómaggal pótoltam ki, amit előzetesen szárazon megpirítottam egy serpenyőben.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése