Vannak olyan napok, amikor 10 perces konyhai jelenlétre van időm (és energiám). Ilyen volt a héten is, viszont a világ legegyszerűbb ebédjéhez ennyi is elég. Lehet, hogy nem mindenki szavazna rá, mint ebéd, de én meg reggelinek nem tudnám megenni. Nálam a zabkorpa tejben megfőzve egy fincsi ebéd.
Amióta rájöttem, hogy a zabkorpa ilyen jó, szinte nem is ettem tejbegrízt. Ez sokkal finomabb, laktatóbb és nem utolsó sorban a zabkorpa sok-sok fontos tápanyagot is tartalmaz.
Tejbe zabkorpa
Kb fél liter tejbe 4-5 evőkanál zabkorpát beleszórunk. Bugyogásig főzzük (mint távoli rokonát a grízt) egy csipet sóval és valamilyen nemű édesítőanyaggal (én most anélkül csináltam, mivel barna cukorral darált mákkal szórtam meg). Fahéjjal, kakaóval, házi szörpikével nyakon öntve elfogyasztjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése