BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2010. április 6., kedd

Snidlinges túróval töltött burgonya

Ha már a krumpli összes formáját unjuk, kicsit feldobhatjuk túróval. Egy kis változatosság a tavasz kezdetére.

Snidlinges túróval töltött burgonya (4 személyre)

8 szép nagyobbacska szem burgonya
1 nagyobb szál sárgarépa
1 leveskocka (uram bocsá')
25 dkg tehéntúró
10 dkg vaj
2 tojás
1 evk liszt
egy csokor snidling
só, bors

A burgonyát meghámozzuk és lapos felére fektetve a tetejéből egy "lapot" levágunk. A belsejüket kiskanállal kivájjuk, de azt is megtartjuk, mert felhasználjuk (a dolog melós része...). Vízbe tesszük, hogy ne barnuljon, amíg a többit előkészítjük: a túrót villával áttörjük egy tálban, elkeverjük a tojások sárgájával és 5 dkg-nyi puha vajjal. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a lisztet, a felaprított snidlinget és a habbá vert tojásfehérjét. A krumplikat lecsöpögtetjük a víztől és a kikapart üregekbe töltjük a túrós keveréket. A levágott "lapokat" a tetejükre rakjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belerakjuk a megtöltött krumplikat és körérakjuk a kivájt részeket valamint a megtisztított, felkarikázott sárgarépát. A leveskockát a maradék vajjal melegvízben feloldjuk és ezzel meglocsoljuk a töltött burgonyákat. Forró sütőbe tesszük és kb 1 óráig sütjük. Fogvájóval ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a zöldség.

0 megjegyzés: