Olyan rég sütöttem már muffint (mármint újat, mivel 2 hete 60 darab ananászost sütöttem egy reggel alatt, egy felső tagozatnyi iskola jutalom evéséhez így járultam én hozzá). Ez a recept meg rég kipróbálásra várt.
Korpás-mazsolás muffin
10 dkg búzakorpa
2 kis poharas natúr joghurt
1 dl tej
1 tojás
15 dkg liszt
1 sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
3 evőkanálnyi olvasztott méz
12,5 dkg puha margarin
8 dkg mazsola
A korpát a tejtermékekkel összekeverjük és megvárjuk, amíg megduzzad. Egy tálba a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, összekeverjük. A megduzzadt korpába belekeverjük a mézet, tojást, margarint, mazsolát. Hozzákeverjük a lisztkeveréket. Muffinsütőbe adagoljuk. Előmelegített sütőben 180 fokon, jó 25 percig sütjük.
Nem fog hatalmasra nőni, az állaga belülről melegen kicsit fura, de ha kihűlt szilárdul. No para.
15 darab lesz.
Korpás-mazsolás muffin
10 dkg búzakorpa
2 kis poharas natúr joghurt
1 dl tej
1 tojás
15 dkg liszt
1 sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
3 evőkanálnyi olvasztott méz
12,5 dkg puha margarin
8 dkg mazsola
A korpát a tejtermékekkel összekeverjük és megvárjuk, amíg megduzzad. Egy tálba a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, összekeverjük. A megduzzadt korpába belekeverjük a mézet, tojást, margarint, mazsolát. Hozzákeverjük a lisztkeveréket. Muffinsütőbe adagoljuk. Előmelegített sütőben 180 fokon, jó 25 percig sütjük.
Nem fog hatalmasra nőni, az állaga belülről melegen kicsit fura, de ha kihűlt szilárdul. No para.
15 darab lesz.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése