BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2010. március 28., vasárnap

Aszalt gyümölcsös-mascarponés kalács

Ismét Kisa Judit szenzációs könyvéből gyűjtöttem ötletet. A süti tésztája nagyon jó, más kelt süteményhez is ajánlom!

Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
50 dkg teljes kiőrlésű liszt (nálam tönköly)
10 dkg margarin
1 tojás
4 evk. méz (a tésztába)
1 kiskanál fahéj
pici szegfűszeg, gyömbér

töltelékhez:
250g mascarpone
4 evk. méz
20 dkg aszalt gyümölcs (nálam sok-sok mazsola, fekete cseresznye, összedarabolt sárgabarack)

Élesztőt fél deci langyos vízben felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi összetevőt valamint a felfutott élesztőt és a tál falától elváló tésztát gyúrunk. Fél órát meleg helyen kelesztjük.
Majd átgyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk, téglalap alakúra. A mascarponét a mézzel elkeverjük. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát. Rászórjuk az aszalványokat. Feltekerjük és 12 egyenlő részre vágjuk. Kiolajozott muffinsütő mélyedéseibe tesszük a szeleteket és egy fél órát pihentetjük. 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Igazi kakaó mellé való...

0 megjegyzés: