BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2010. december 12., vasárnap

Azt hiszem...

...szépen lassan normális (normális?... mihez képest...) kerékvágásba kerülök. Hát, kb. augusztus vége óta nem volt megállásom. Elkezdődött a tanév az egyetemen és a munkahelyen is. A 6 éveseket iskolai életbe kellett ráznom, nekem meg két munkahelyen teljesíteni. Plusz tanulni. Mert, hogy ne unatkozzak szeptember végétől óraadó is lettem egy másik intézményben. Nem sok hetente, de mégis kétszer/hét kell elbumliznom a szomszéd városba. Na, akkor volt az a pont, hogy kijelentettem, nekem jogosítvány kell. Beiratkoztam megszerezni. Maradjunk annyiban, ha nagyon odáig lettem volna a vezetésért, ezt már megtettem volna hamarabb is. De nem voltam, nem is nagyon nekem találták ki a dolgot, de sajnos, be kell látnom, hogy autóval (bár kicsit gazdaságtalanabb és környezetszennyezőbb) egyszerűbb az élet. 27 év tömegközlekedés után tele van a tö...m a mávval is és a volánnal is.
És az egyetemen is utolsó félévem volt. Hosszas esténkénti hajtépések és számítógép előtt görnyedések következtek éjszakákon át a szakdologzatért, aztán meg véget nem érő készülés szigorlatokra és az államvizsgára. Sosem gondoltam, hogy vége lesz.
De ettől a héttől szakvizsgázott pedagógus vagyok, papír a zsebben. És közel 10 év után nincs vizsgaidőszak, nincsenek idióta beadandó dolgozatok és nem kell hülye tételeket tanulni. Még nem fogtam fel teljesen.
A felszabadult időmet most még a "nem csinálok semmit és lábat lógatok" dologgal szeretném kicsit tölteni. Na, jó attól még a munkahelyen van dolgom, de egy kicsit több jut magamra is. Végre!
Hát, arról pedig ne beszélgessünk mi került az asztalra az elmúlt hónapokban. Elég annyi, hogy sokszor lealázkodtam a menzai kosztra... :(irul-pirul Továbbra sem gondolom, hogy emberi fogyasztásra az a "táplálék" huzamosabb ideig alkalmas lenne. Akkor már inkább sk. tejbegríz egy héten keresztül. De nagyon sokszor még annyi időm se volt. Hihetetlen, de tényleg. Ezen én magam csodálkoztam a legjobban, hogy ilyen megtörténhet.
De most kicsit nyugi van. Kedvem van újra főzőcskézni és visszatérni.
Jogsi pedig még nincs.....

0 megjegyzés: