BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2010. augusztus 21., szombat

Cukkinidömping

Szerintem idén megdöntöttem az "egy szezon alatt elfogyasztott tökfélék" rekordját. Tököt eszünk cukkinivel vagy fordítva. Idén ebből van sok, ezt kell szeretni. Jövőre majd máshogy lesz. A főzelék már unalmas, rántani, olajban sütni gyűlölök. Jött hát a leves, méghozzá krémleves.


Cukkini-krémleves

A zsenge cukkinit hámozás nélkül kockára vágtam (kb. 75 dkg lehetett), egy fej vöröshagymát összedaraboltam. Egy evőkanál olívaolajon megfuttattam a hagymát, majd beletettem a cukkinit. Átforgattam és kevés vízzel (kb. 1 deci) felöntöttem. 2 gerezd fokhagymát nyomtam bele, ízesítettem sómentes vegetával, pici sóval és fedő alatt megpuhítottam. Amikor megpuhult felengedtem kb. 1,5 liter vízzel, tárkonyt adtam hozzá és megvártam, amíg felforr. Botmixerrel a tűzről levéve összeturmixoltam, majd vissza a tűzhelyre. Egy evőkanál lisztből és egy deci főzőtejszínből habarást készítettem, ezzel sűrítettem a levest. Egyet forrt és kész. Reszelt sajttal és pirított kiflikockával fogyasztottam.

2 megjegyzés:

Maimoni írta...

És most már van sütőtök...:)

kenyi írta...

Hajaj! Már kiszemeltem az áldozatot sütésre! :) A hőmérséklet is pont optimális a sütő izzításához. Én is melegszem és a finom tököcske is sül! 2in1