BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2010. május 11., kedd

Ultra hamis tiramisu

Hát...lehet, hogy az én tiramisumtól néhány szakácsnak égnek állna a haja. De továbbra sem fogok fogyasztani nyersen tojást (anyukám egyenesen irtózik ettől a dologtól, mert szerinte az azon módon van, ahogy a tyúk s..ből kijött :) valahol igaza van...), ami alapból kötelező lenne bele. Így inkább egy kellemes vasárnap délutáni fagyipótló finomságnak nevezzük.

Hamis tiramisu

1 tasak főzős vanília ízű pudingpor
0.5 liter tej
3 evk. cukor (a pudinghoz)
250g mascarpone
2 dl habtejszín (+ 1 evk. porcukor)
1 tasak habfixáló
Kb. 3/4 csomagnyi babapiskóta (200g-os csomagból, mezei nem cukrozott fajta)
1dl-nyi instant kávé (cikória is jó)
kakaópor (díszítéshez)

A pudingot a cukorral és a tejjel az előírásnak megfelelően elkészítjük. Kihűtjük.
A mascarponét a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tejszínt habbá verjük a porcukorral és a habfixálóval (tudom, hogy műanyag cucc, de szükséges a megfelelő állaghoz), majd ezt is a mascarponés krémhez keverjük. Egy mélyebb tálat előkészítünk, ebbe rakunk egy sornyi kávéba mártott babapiskótát. Jöhet rá egy réteg krém, majd megint babapiskóta, megint krém. Krémmel fejezzük be. A tetejét megszórjuk kakaóporral. Néhány órára mehet a hűtőbe, majd következhet az élvezet. ;)

Szégyenlős, fogyókúrázós és édességet nem kedvelők számára 4 adag.
Nekem lecsúszik egyedül is. :D Na, jó... több felvonásban, nem egyszerre... bár, ha jobban meggondolom... ;)

0 megjegyzés: