BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2010. április 16., péntek

Tejszínes spenóttal sült tészta

A spenót a legújabb barátom. Több, mint 20 évig nem nagyon egyeztünk, de idén mégis barátok lettünk. Az elmúlt heti akcióm után szinte napi rendszerességgel öntöttem magamba a spenótos turmixot ipari mennyiségben, mert nagyon jól esett. A legjobb kombináció az egy marék spenót, egy alma és egy narancs, némi fahéjjal megsuhintva lett. Aztán még mindig volt a hűtőben a zőccségből és így született meg ez:

Tejszínes spenóttal sült tészta(2 adag)

15 dknyi spenót
3-4 gerezd fokhagyma
1 evk olívaolaj
1,5 dl tejszín
2 tojás
kevés vaj
5 dknyi reszelt sajt
só, bors
száraz tészta 2 személyre

A tésztát a szokott módon kifőzzük. Közben a spenótot átmossuk, a fokhagymát megpucoljuk. Az olívaolajat egy lábasban megforrósítjuk, a spenótot kézzel széttépkedve az olajra dobjuk. Fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát. Ha megpuhult (kb. 5 perc), felöntjük tejszínnel, összeforraljuk, levesszük a tűzről. A kifőtt tésztát összeforgatjuk a tejszínes spenóttal és egy vajjal kikent tűzálló tálba simítjuk. A tetejére ráütjük a tojást. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a tojás a tetején megkeményedik (kb. 20 perc). A vége előtt néhány perccel reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.


Hát, nem egy fotogén ételről van szó :D, de azért finom (hát, igen! lám, lám fontos a belső is ;) )
Aki pedig sasszemű és netán karácsonyfát, üstökös csillagot vél felfedezni a tésztában, az jól lát. Ez még a karácsonyi trikolór tésztám maradéka. Nem sűrűn fogyasztok száraz tésztát, asszem ez most kiderült...

0 megjegyzés: