BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2010. március 2., kedd

Ötlet - Cukrozott citromhéj


Nem tudom, ki hogy van vele, de én egyre jobban kiakadok a citrom-felhozataltól. A "mit tegyek, ha citromhéjra lenne szükségem?" témát már korábban kirecéztem. Sajnos, továbbra sincs módomban biocitromhoz hozzájutni. Lakóhelyem környékén, sőt a szülővárosom táján sem tudok olyat, aki árulna ilyesmit. Viszont már irtózom citromot vásárolni, mert a hideg ráz, amikor elolvasom, mivel kezelték és még fel is tüntetik, hogy a héj fogyasztásra nem alkalmas!
Mivel a citromfámon beérett a termés, első rangú bio anyaghoz jutottam hozzá :D
Ezt pedig nem szívesen pocsékolja el az ember. Így a citromok egy része lecukrozva várja a süteménybe kerülést.
Szegény, megboldogult nagymamám élt a következő trükkel:

A citromhéját reszeld le egy tálba, majd facsard ki a levét, azt is add hozzá. Tegyél bele annyi kristálycukrot, hogy egy enyhén édeskés kivonatot kapjál (kb. 2-3 kiskanál/citrom). Tedd kimosott, tiszta üvegbe és hűtőszekrényben tárold felhasználásig. Hónapokig eláll.

Így nem kell minden alkalommal reszelgetni, csak előkapom. A cukor pedig nem engedi, hogy megromoljon. Jó, jó nem energiamentes, de több a semminél.
Arra vigyázz, hogy csak tiszta kanállal nyúlj az üvegbe!

Tudom, hogy nem egy nagy dolog az egész, de jó módszer az ilyen permetezett, vacak világban.

1 megjegyzés:

Szamóca írta...

Kenyi, nézz be hozzám kérlek! Hoztam neked valamit.