BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2010. március 6., szombat

Díjat kaptam

A minap nagy meglepetés ért: díjat kaptam Szamócától. Ráadásul életem első ilyen jellegű díját, ezért külön köszönet érte Neki!


A díjjal járó kötelezettségek:
1. Meg kell köszönnöm a díjat annak, aki gondolt rám és küldte.
2. A logót ki kell tennem a blogomba.
3. Be kell linkelnem azt, akitől kaptam.
4. Írni kell magamról 7 dolgot.
5. Tovább kell adnom a kitüntetést másik 7 blog társamnak.
6. Be kell linkelnem őket.
7. Megjegyzést kell hagynom náluk, hogy tudjanak a díjazásról.

Akkor most pedig jöjjön az a bizonyos 7 dolog:

1. Tipikus Szűz jegy szülötte vagyok.
Én vagyok az örök elégedetlen és maximalista. Mindig mindenben 100%-ot akarok nyújtani és teljesíteni, a 98-cal már meg sem elégszem. Tudom, hogy ez nem mindig jó tulajdonság, de az esetek többségében ennek köszönhetem a sikereimet (és néhány nagy kudarcot is...).

2. Ne kérj tőlem kölcsön könyvet!
Nagyon szeretem a könyveket, könyvtártagság-őrült is vagyok (momentán 5 könyvtárba vagyok beiratkozva), de köszönhetően a horoszkópomnak betegesen féltem a saját könyveimet (ebben is nagy szerepe van a rossz tapasztalatoknak is...). Én magam is csak óvatosan bánok velük és ha meglátok valakit, hogy "kitapossa" a könyvet a közepén szinte rosszul vagyok.

3. Magyar tanárként dolgozom
Második éve tanítok egy kis falu általános iskolájában. Van egy hatodikos osztályom, emellett magyart tanítok és a másodikosoknak mindenféle jót. Nem panaszkodhatom, mert nagyon jó, elfogadó kollektívára találtam, a gyerekek meg mindenhol olyanok, amilyenek. Most pedig gőzerővel gyakorlunk a jövő heti ünnepi műsorra, mert én vagyok a szervezője és az egész nap "porondmestere". Jó lesz...

4. Szemüveges vagyok
Nem így indultam, csak 6. osztályos koromban lettem először 0,5-ös, aztán az idők során szépen fellépegettem a dioptria-létrán. Ma meg már nem látok nélküle. Mégis szeretem a szemet nem kímélő tevékenységeket: olvasás, számítógép, kézműveskedés.

5. Utálom a fölösleges dolgokat
Nem kérek plüsst és egyéb hasznavehetetlen tárgyat ajándékba. Haragszom a funkciótlan holmikra. Nem értem, miért jó az ékszer, mire jó a nippel telerakott polc. Legyen funkciója mindennek!

6. Jövő ilyenkor gyógytestnevelő leszek
Ha minden jól megy (és a szakdogámhoz is hozzálátok végre), jövő év elején gyógytestnevelői végzettséget szerzek. Nagyon tetszik a szakma és reménykedem, hogy a körzetembe eső gyermekeket elláthatom majd.

7. Farmer, sportcipő
Ez jellemzi az öltözködésemet az esetek döntő hányadában. Szeretek kényelmesen lenni (munkámhoz is inkább erre van szükségem). Szinte rosszul érzem magam, ha ki kell öltözni, a magassarkú a halálom. Nem is tartok belőle sokat: összvissz egy pár ilyen cipőm van.

Szóval ilyen vagyok. :D
A díjat azok, akiknek szánnám, már megkapták, ezért én inkább "szóban" küldeném tovább minden lelkes konyhamesternek, kezdőnek és profinak, azért, hogy igenis főzzünk otthon, örömmel, mert annál nincs jobb és finomabb. Le a menzakoszttal! :D

6 megjegyzés:

Szamóca írta...

Gratulálok a díjhoz! :-)
És köszi a 7 pontot, mindegyik új és érdekes volt rólad. Különösen az tetszik, hogy gyógytestnevelést tanulsz. Ez a szakma nekem is nagyon tetszett régen, de végül mást tanultam. Remélem, sok örömödet leled majd benne.

kenyi írta...

Köszi szépen még egyszer!
Én pedig azt remélem, hogy lesz munkám is a képesítéshez, mert a kedv megvan, csak lehet, hogy lehetőség nem lesz. Azért bizakodom...

Szamóca írta...

Kenyi, szerintem emiatt, ne aggódj: beteg embert mindig mindenhol tömegével találni - sajnos.

kenyi írta...

Na, igen! Ha azt nézzük, a saját osztályomnak majdnem a fele jár gyógytesire. És még nem is ez a legrosszabb arány! Tehát munka (sajnos) van, a többi már a politikán (értsd: anyagi keretek) múlik. Azzal meg a vérnyomásom érdekében nem foglalkozom! :D

Szamóca írta...

Jól teszed! ;-)
Tényleg nem érdemes vele foglalkozni.

Dufi írta...

A leírtak teljes mértékben igazak!

HITELES!