BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2010. február 28., vasárnap

Kínai pirított tészta tojással

Összeszedtem a spájz felhalmozott kincseit és rittyentettem egy kis kínainak látszó dolgot. Nem vagyok nagy rajongója e nemzet ételeinek (én szeretem a határozott ízeket, legyen sós, édes, savanyú, de ne keveredjen egymással), de a szójaszósszal barátkozás folyik és a beszerzett Mie-tészta is felhasználásra várt már egy jó ideje. Elolvastam kb. 40 receptet aztán mentem magam feje után. Meg ha már beszereztem egy "ócco, kici" tálat... hát, ki kellett használni. :D



Kínai pirított tészta tojással (bőséges 2 személyes adag)

Két tojást felütöttem, pici olajon rántottát sütöttem belőle, minden ízesítés nélkül és egy tányérban félreraktam.
Negyed fej fejeskáposztát felcsíkoztam, egy szál sárgarépát uborkagyalun összeabriktoltam, egy fej vöröshagymát felkarikáztam, egy ujjhegynyi gyömbért lereszeltem. Kb. 2 evk. olajat felmelegítettem egy teflonlábasban (nincs wokom), majd a zöldségeket rádobtam és addig pároltam, majd pirítottam, amíg össze nem esett és majdnem megpuhult. Vizet nem adtam hozzá. Közben szójaszósszal és két gerezd összenyomott fokhagymával ízesítettem.
Egy másik edényben a kb 15 deka Mie-tésztát forrásban lévő vízben 5 perc alatt kifőztem (de spagetti is megfelelő), majd leszűrtem.
A lepirult zöldségekhez hozzáadtam a kifőtt tésztát és azt is pirítottam kicsit.
Végül a tojásrántottát beleforgattam és miután az is átmelegedett, levettem a tűzről.

Lehet, hogy perverz vagyok, de ecetes céklasalival isteni volt.

0 megjegyzés: