BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2010. február 12., péntek

Amerikai palacsinta

Már nem tudom, honnan keveredtem erre az oldalra, de ott találtam ezt a receptet, amely igazi "fluffy" amerikai palacsintáról szólt. Igaz, eredetileg áfonyás és reggelire szánja a hölgyemény, de szerintem nekem a palacsinta lenne az utolsó dolog, amit ébredés után megennék. Maradok a müzlinél.
A dolog izgalma a "sütőpor vs. natúr joghurt" pontban tornyosul ki, hiszen a kettőt egymásba kell önteni és 10 percet állni hagyni. Ekkorra a sütőport megdolgoztatja a joghurtot és egy ilyen furcsaságot fog produkálni:

És akkor a recept hozzá:
2 csésze (1 csésze=250ml) lisztet, 2 teáskanál cukrot (én egy kicsit bővebben mértem, mert nagyon ízetlen volt ennyivel), kevés sót egy tálba mérek.
1 csésze joghurtot 2 teáskanálnyi sütőporral összekeverek és 10 percet állni hagyom. Összekeverem a joghurtot a lisztes keverékkel, hozzáadok 2 lazán felvert tojást és fél csésze szódavizet. (Én egy kis reszelt citromhéjjal kiegészítettem a dolgot.) Megint állni hagyom 10 percre.
Kevés vajat felolvasztottam teflonserpenyőben és egy evőkanálnyi masszát tettem bele. Néhány perc alatt megsütöttem mindkét oldalát.

Valószínűleg juharsziruppal lett volna stílusos enni, de mivel soha nem volt ilyen a háztartásban, én maradtam a jó kis házi sárgabarack-lekvárnál.

És hogy csalok egy kis tavaszt a konyhába? Így:

Növöget a kis jácintom, nem én ébresztettem a téli álmából, önként kelt föl pár hete. Azóta serényen locsolgatom (néha beszélgetek is vele :D... jó barát, nem szól vissza ;) ).
Ezzel pedig foglalotoskodom:

Holnap farsang a suliban és vállaltam, hogy megtanulok lufit hajtogatni. egy hét alatt. Asszem sikerült. Nem is bonyolult, csak úgy tűnik. Szóval holnap 12:30-tól indul a farsangi műszak 19:00-ig. Éljen!

0 megjegyzés: