BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2010. január 7., csütörtök

Gyors vega chilis bab

Nem volt kedvem a héten boltba menni (ez a pénztárcámnak nagyon jó), de az itthon lévő dolgokból sem volt kedvem főzni (ez nekem nagyon nem jó). Még kicsit mindig az évvégi nagy kajálások hatása alatt vagyok, kicsit nehezen startol újra a rendszer. Így csütörtökön azért már valami tartalmasabbra szükségem volt (bár a menzán rámentem a gyümölcslevesre, de az meg olyan volt, mintha egy kanál tömény cukrot vettem volna a számba...brrrrrrrrrr). Hirtelen felindulásból chilis babra szavaztunk a Szerelmetesemmel. Vega lett, mivel hús a környéken sem volt (ezt a fiú szereti), szója pedig le lett szavazva (ezt a fiú nem szereti).

Chilis bab tortillával

1 fej vöröshagymát kb. 3 evk olajon megdinszteltem, hozzá nyomtam két gerezd fokhagymát, majd 1-1 konzerv vörösbabot és kukoricát beletettem átforrósítottam és paradicsompürével felengedtem. Vízzel hígítottam rajta kicsit. Fűszereztem, sóztam ízlés szerint. Kb. húsz percig főztem.

Tortilla: 30 dkg lisztet, fél csomag sütőporral, szűk egy teáskanálnyi sóval, 4 evőkanál olajjal és kb 2,5 dl vízzel összegyúrtam (kell lisztezni, mert ragad). A tésztát 15 percig pihentettem (addig feltettem a babos cumót), majd 12 gombócot gyúrtam belőle. Vékonyra kinyújtottam és egy száraz teflonserpenyőben néhány perc alatt megsütöttem. A tányért konyharuhával letakartam, hogy ne hűljön ki, ne legyen kemény.

A kész szószt a tésztába tettük félbehajtva ettük. Amilyen egyszerű, olyan tartalmas! Sajttal lehet még tovább fokozni.

0 megjegyzés: