BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. december 8., kedd

Gyömbéres, szerecsendiós sárgarépakrém-leves

Szegény sárgarépákat már ideje volt felhasználni, szemben jött Kisa Judit könyvében egy jó recept és meglett az eredménye.

Hozzávalók
  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • kb. 1 dl főzőtejszín
  • citromlé
  • 1 mk szerecsendió
  • 1 mk őrölt gyömbér
  • 3 evk. olívaolaj
A zöldségeket megtisztítjuk, összedaraboljuk és 1 liter vízben feltesszük főni. Amikor megpuhult, turmixoljuk. Tűzre visszatéve beleöntjük a tejszínt, a fűszerekkel, sóval ízesítjük. Tálaláskor kevés citromlével és pár csepp olajjal felturbózzuk.

És most pedig megyek tanulni. Pénteken vizsgázom... Nem akarom!

0 megjegyzés: