BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. november 16., hétfő

Pizza spenóttal

Sütöttem pizzát még a múlt héten, de csak most van rá időm nyilvánosságra hozni. Spenótos lett, ez a kedvencem. Lehet, hogy perverz vagyok, de csak egyszer kell megkóstolni és mindenki igazat ad nekem! Szósznak a már máskor leírt receptet alkalmaztam, a tészta pedig anyukámtól tanult változat. Hát, nem sikerült valami látványosat fényképeznem, de akkor is épp sietésben voltam és ez lett a maximum.


Spenótos pizza (2 személyes)


Először a tésztát gyúrom meg. 2 dl langyos vízben, negyed teáskanál cukorral felfutattam fél csomagnyi instant élesztőt (ez volt itthon :)). 20 dkg lisztet (nálam 10 dkg Graham és 10 dkg teljes tönkölyliszt), negyedteáskanál sót és 2 evőkanál olajat egy tálba tettem, majd a felfuttatott élesztővel tésztát gyúrtam. Kiolajozott tálban (és a tészta tetejét is bekentem) 45 perc alatt, meleg helyen megkelesztettem. Egy kisebb tepsibe belenyújtottam.
A kelesztés alatt elkészítettem a szószt. Mindent úgy tettem, mint ekkor. Amikor elkészült a tésztára kanalaztam (nekem egy tésztára való adagnyi maradt ki ebből a mennyiségből, az ment a fagyasztóba, szűkösebb időkre :D). Két tojást ráütöttem a szósz tetejére, reszeltem rá házi sajtot (hoppá, de jó megy... ;) ) és ment a sütőbe, kb. 25 percre.

2 megjegyzés:

Szamóca írta...

Bizony, a spenótos pizza csudafinom! Én is nagyon szeretem!
Bár én úgy szoktam készíteni, hogyha van friss spenót, akkor spenótleveleket és apróra vágott fokhagymát halmozok a tésztára és olyan finomra összesül a sütőben.
De így szósszal is jó lehet, így még nem próbáltam.

kenyi írta...

De még milyen finom! De sajnos, a spenóttal nem vagyok nagy barátságban ezen kívül. Pizzán és tésztán nagyon szeretem, de főzelék és egyéb formában brrr... Kicsit furán működöm. :)