BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. október 9., péntek

Zöld

Nagyon szeretem a póréhagymalevest. Készítettem is egy két napos adagot, pirított kiflidarabkákkal és még egy kis reszelt sajttal is megfejeltem. Kell ennél több ebédre? Nekem egytálétel volt.

Póréhagymaleves

1 szép szál póréhagymát megtisztítok, felkarikázom és alaposan megmosok (a legzöldebb végét csak akkor teszem bele, ha nem túl "öreg", most az volt). Felteszem sós vízbe főni, ha puha leturmixolom, visszateszem a tűzre és hígítom vízzel a megfelelő mennyiségre. Egy laza tejfölös/szójatejfölös habarással a végén besűrítem. Amíg fő, a száraz kiflit feldarabolom és forró margarinon/vajon megpirítom. Opcionálisan reszelt sajttal tálalom a kifli mellett.

0 megjegyzés: