BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. szeptember 2., szerda

Születésnapos iskolakezdés - Nápolyi szelet

Egy napja ismét becsöngettek elkezdődött a Munka! Még kicsit szokatlan az iskolaszag, de nagyon gyorsan átveszi az ember és visszaáll a régi kerékvágásba.

Az iskolában diákként eltöltött sok-sok év (te jó ég, már lassan 20 évet az életemből a tanulással töltöttem és még nincs vége!) minden szeptembere egyet jelentett a a névnapommal és a születésnapommal. Én azok közé tartozom, akinek ezután már csak a karácsony jut, hiszen a "két nagy ünneplés" egy nap kihagyással követi egymást. Nem túl szerencsés, de már így 26. éve lassan túlélem! Az iskolakezdés továbbra is megmaradt az életemben, csak most már pedagógusként.

A kollégáknak pedig nápolyi szeletet készítettem. Tuti nyalánkság, gyereknek felnőttnek. Atom csokis és nincs vele sok macera. Mondjuk, én leginkább a sütőm miatt választottam ezt a receptet, mivel nem volt kedvem kísérletezgetni, hogy odaég, megsül-e, lehet kihajítani a kísérleti produktumot. Ezzel csak a gőz felett kell izzadni 15 percig, ezt meg jól bírja a ruszki rezsóm!

Nápolyi szelet

1 csomag margarin
20 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
2 tojás
2 csomag csokis pudingpor
10 dkg mazsola
1 csomag ostyalap (100g)

A margarint, cukrot, kakaóport gőz fölött 10 percig kavarjuk (margarin olvadásától számítva!). Majd hozzáadjuk a tojást, a pudingport és a mazsolát. Ezzel is keverjük 5 percig. Az ostyalapokat apróra törjük egy tálban és a csokis masszát a tűzről levéve ráöntjük, összeforgatjuk. Egy alufóliával kibélelt őzgerincformába nyomkodjuk, megvárjuk míg kihűl. Két napra hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.



Ez pedig a hétvégi ócskás piaci szerzeményem:



Egy igazi diótörő! Lehet, hogy gáz, de én már nagyon régóta szerettem volna egy ilyet. Nagyon jutányos áron jutottam hozzá, mindössze 100 jó magyar forintért mérték. Megérte, nem??? :D

0 megjegyzés: