BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. szeptember 27., vasárnap

Kuglófot sütöttem

Kaptam a szülinapomra szép kuglófsütőt, amit most volt alkalmam kipróbálni. A recept klasszikus, Horváth Ilona szakácskönyvéből való. Nincs még itt a kuglóf-szezon, hiszen nekem az télen van. Kint hideg, bent meleg kuglóf és tea vagy kakaó. De így 25 fokban is jól esett.


Kuglóf by Horváth Ilona

50 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 dkg élesztő
4-5 dl tej
4 tojássárgája
10 dkg vaj
csipet só
1 csomag v. cukor
5-10 dkg mazsola

Az élesztőt 2 dl meleg tejben felfuttatjuk, pici cukrot teszünk hozzá. Habosra keverjük a vajat és a többi cukrot. Hozzáadjuk a tojást, az élesztőt, a lisztet (és egy kis citromhéjat reszelhetünk bele). Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy lágy kelttésztát kapjunk, végül belekavarjuk a mazsolát is. Ha hólyagos, zsírozott formába öntjük. A forma félig legyen. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Előmelegített sütőben -de a lángot 5 perc után mérsékelve-, 40 percig sütjük. A sütőformák eltérése miatt a biztosat a tűpróba mondja meg! Ha kiborítottuk, porcukorral szórjuk le.

0 megjegyzés: