BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. szeptember 3., csütörtök

Kedvenc leves - De mitől lábatlan????

A kedvenc levesem (de szorosan követi a csigatésztás húsleves): a lábatlan tyúkleves. Tulajdonképpen savanyú krumplileves tojással, de mifelénk lábatlan levesnek nevezik. Halvány sejtelmem sincs, hogy honnan eredhet az elnevezése.

Másfél liter alatt nem indítok a készítésnél, sok krumplit használok és tárkonnyal ízesítem. Egyszerűen nem bírom abbahagyni, ilyenkor nem is kell második fogás, ezt eszem pukkadásig. Sőt! Már a sajátomat jobban szeretem, mint amit az anyukám főz. Ő tárkony helyett babérlevelet és ecetet használ hozzá.

"Lábatlan tyúkleves"

Rántáson egy kis fej vöröshagymát megfonnyasztunk, félrehúzzuk és egy teáskanálnyi paprikát szórunk rá. Felengedjük vízzel, összekockázott burgonyát teszünk bele, sóval és tárkonnyal ízesítjük. Mikor a krumpli majdnem megfőtt, egész tojásokat ütünk bele. Amíg a tojás meg nem keményedik, nem kavargatjuk. Ha megfőtt, a tűzről levéve tejfölt keverünk bele (1-2 evőkanálnyit).


0 megjegyzés: