BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. szeptember 21., hétfő

A hétvégén történt - Mákos muffin pudinggal

A hétvégén voltam a piacon. A Szerelmemet is kirángattam, nagyon boldog volt tőle :D, de úgy csinált, mint aki nagyon lelkes. De én sejtem, hogy nem volt az annyira... Viszont beszereztem a mákot! Régi tervem volt, csak a piacra eljutás megvalósítása hiányzott. Most sikerült és már fel is használtam egy jó kis mennyiséget. Azért elég vicces, hogy a piacon belül akár 300 Ft-os eltérés is lehet a mák árában. Biztos néhányan aranyporral is meghintik, miután kigubózták.

És sütöttem belőle muffint. Megint muffint, mert ez a jó tízóraira is. A receptet feldobtam egy kis töltelékkel, mivel lekvárom nincs itthon (a készletet még nem szereztem be az otthoni spájzból), így vanília pudinggal ízesítettem. És jó lett vele! Sőt, akár bátrabban is adagolhattam volna bele, csak féltem, hogy lesüllyed a krém a forma aljára és odaég. De ez szerencsére nem következett be. A fogkefét pedig ildomos használni utána vagy csak elég tükörbe nézni...


Mákos muffin pudinggal (16 db)

8 dkg margarin
10 dkg cukor
2 tojás
10dkg mák
12 dkg finomliszt
2 dl tej
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál fahéj

töltelék: 1 csomag vaníliás pudingpor, 2,5 dl tej, 3 kiskanál cukor

Először megfőztem a pudingot, a szokásos módon, kihűtöttem (jó sűrű lesz, de ez a lényeg, ne folyjon ki). A mákot a cukorral ledaráltam, majd a puha margarinnal, a tojással, a tejjel elkevertem. A száraz hozzávalókat belekevertem. A muffinformába egy evőkanál masszát tettem, majd egy kiskanálnyi pudingot. Ezután egy másik evőkanálnyi mákos cuccal letakartam. 20 percig sütöttem, kb. 180 fokon.


Majd hogy a sok fölösleges kalóriát elhasználjam, kimentem a tóra. Meglepetésemre tök sokan voltak kint, sőt voltak bátor fürdőzők is. Én csak bokáig merészkedtem, de szerintem az is elég jó szeptember közepén. Gyönyörű idő volt, ezer ágnyi nap és meleg, igazi vénasszonyok nyara. Hátha van még belőle egy pár hétre való!
Szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen szép helyen lakhatok és dolgozhatok. Bármikor kimehet az ember a tópartra egy ki esztétikai élményért és feltöltődésért.


0 megjegyzés: