BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. szeptember 6., vasárnap

Ezt történt a hétvégén - Gasztroélményekkel tele! :)

Haladjunk szépen sorba az események áradatával!

A hétvégére hazautaztam, mivel születésnapom is volt a hétközben, meg jó kis rendezvény ígérkezett a szombati napra. Hogy az élmények ne csak az enyémek legyenek, a Szerelmem is jött velem!
Először is: kaptam szép tortát, mivel a héten betöltöttem az ékes 26-ot! Igaz, nem otthon készült, de azért bemutatom. Karamell ízű volt, habár inkább égett cukorra emlékeztetett a dobostorta tetejéről. Inkább arra a véleményre jutottam, hogy "ezt is kipróbáltuk", jövőre másikat kóstolunk!



A külcsínnyel nem volt kifogás. Aranyosan és egyszerűen volt díszítve. Ja, és az ok, hogy nem a jól bevált torta volt? A családi cukrász (a nagybátyám) sajnos bezárta a műhelyt, nincs többé finom-finom-finom oroszkrémtorta a Petőfi cukiból. :(((




Szombaton rendezték meg nálunk a Lecsófőzőfesztivált. Minden évben elmegyünk megnézni, milyen az, ha kétszáz bográcsban főzik a lecsót. Sőt pár évig családi vonatkozású főzés is volt. Csak az egyre látványosabban emelkedő nevezési díjjak "elvették" a kedvünket.
Én személy szerint nem szeretem a lecsót, a puhára főtt zöldségtől mentsen meg az ég, de élménynek nagyon szuper a rendezvény.



Valami ilyesmi forgatag van és az ember nem lát a füsttől. A jó hangulatról 3+2, Mary Zsuzsi, Aradszky Laci BÁCSI és hasonló kaliberű sztárok gondoskodnak. De a legtöbb résztvevőnek nem ez a lényeg, hanem, hogy egy fél napig jól érezze magát a kis főző társaságával. Jönnek cégek, szervezetek, magánszemélyek, mindenki, akiket a nevezési díj nem hátráltat. A bográcsok közül pedig abból kóstol az ember fia-lánya, amelyikből szeretne. Viszed magaddal a tányérkádat és máris kapod a lecsót.


Ezt apuka munkatársai főzték, a Tisza Volán helyi kirendeltsége 3 ilyen bográccsal készített lecsót. Tarhonyás, tojásos és tojás nélküli verziók készültek. Ezen a rendezvényen semmi sem lehetetlen készült már az elmúlt 7 év során nutellás és kakastökés lecsó is... Jó étvágyat hozzá! :D



A család legkisebb tagja, Balázs keresztfiam nem nagyon tudta abbahagyni, nagyon ízlett neki a lecsó. Minden anyuka álma egy ilyen gyerek: NEM VÁLOGATÓS!!!!



Eszter keresztlánykám is próbálkozott vele, na ő már válogatós! Igazi gyerek!:D
A lecsófőzéssel együttjáró felfüstölődés pedig a velejárója a fesztiválnak. Az ember 70 évre tartósítja magát ilyenkor (vagy csak jövő szeptember elejéig).


0 megjegyzés: