BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009. július 28., kedd

Megint muffin...

Ma egy jó kis henyélős keddet tartottunk, amibe belefért egy délutáni muffin. :D Mire végeztem a sütéssel bent melegebb volt, mint kint, viszont az eredmény hatásos volt. Nem sok maradt a produktumból, mire odaértem a fényképezővel.

De a "fölösleges" kalóriákat egy kis esti sportolással letudtuk. Ilyenek ezek a naplementés tollaspartik...

Kókuszos muffin

Hozzávalók: (1 pohár = 2dl)

1 pohár tej
10 dkg kókuszreszelék
3/4 pohár liszt
1/2 pohár cukor
1 csomag sütőpor
2 darab tojás
1/4 pohár olaj

Asszongya a recept, hogy elsőnek a kókuszt keverjük össze a felmelegített tejjel (nem tudom pontosan, hogy ez mire jó, de úgy tettem...gondolom, hogy kicsit megdagadjon a cucc). Majd a lisztet, a cukrot, a sütőport egy edénybe kimérjük. A tojások sárgáját és az olajat egy másik tálba tesszük. A fehérjéből habot verünk. Utána klasszikus muffin-módon a szárazat a nedveshez öntjük, két kavarás és végül a habot is beleforgatjuk. Ezután már csak a muffinsütőbe kanalazás és a sütés van hátra, ami 180 fokon történjen és hát.... nekem, a harcos sütőben kellett 25 perc, de a tűpróba a biztos!

2 problémám van ezzel a muffinnal: ad 1 - nem lesz szép púpos, a csomag sütőpor ellenére sem. Viszont! Nagyon finom, nem túl édes, pont jó. Ad 2 - nem pont 12 lesz belőle, amit utálok. Ebből 17 darab lett nekem. Viszont! Minél több annál több jut a kiscsaládnak! Minden jó van valami...

Ha púpos, ha nem, ha 17, ha nem, a muffin gyorsiban elfogyott.



0 megjegyzés: